Symfony Croatia Meetup #8

meetup-08_720

Vrijeme leti a mi smo došli do osmog Symfony meetupa koji, vjerovali ili ne, predstavlja točno godinu dana od održavanja prvog meetupa 27.02.2014. :)
U ovom jubilarnom meetup izdanju očekuju nas zanimljiva predavanja dragih gostiju iz softverske tvrtke NSoft iz Mostara. Vidimo se i ovoga puta u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu, u petak 27.02. točno u 18h.


Što je to DevOps, što predstavlja i kakve promjene u kulturi firme nalaže? Kako radi i nadopunjuje agilne metode razvoja softvera te kakva je organizacijska kultura najpogodnija da se maksimizira koristi od DevOps praksi, saznajte iz praktičnog iskustva naših predavača u prvom predavanju meetupa. U nastavku naučite više o principima programiranja i refactoringa na primjerima iz projekata NSoft-a.

 

DevOps, Mario Krišto (NSoft) & Marin Glavina (NSoft)

Saznajte što je točno DevOps i koje su prednosti ali i prepreke naši predavači prepoznali prilikom implementiranja DevOpsa u praksi, te koja se organizacijska kultura pokazala najučinkovitijom u NSoft-u.
O predavačima:
Mario Krišto trenutno radi kao CTO NSoft-a, dok su početci u istoj firmi bili većinom u programiranju, system administraciji i vođenju manjih do malo većih timova. NSoft je softverska firma iz Mostara čiji su primarni fokus razna rješenja za kladionice.476113_10200203915673688_1770981968_o

Marin Glavina trenutno radi kao DevOps engineer u NSoftu, dio je tima zaduženog za uvođenje i sprovođenje DevOps praksi. Počeci su mu u programiranju, system administraciji, elektronici.

7Lkw2VGHLTH24jr-A4SU58GwF9vpg-x4BJFN9ZeUW_e2epCCk9KPNyF1vrSnF3swXaHEMt7_QIZcf5KxFL7VTiVlWDWwWsJIACBNnIiijwWx8IDUsMc46LvJiBLwowbOcyA

 

Code refactoring principles & practices, Ivan Vučina (NSoft)

Na primjerima iz projekata Nsoft-a  Ivan Vučina će predstaviti neke principe programiranja i refactoringa, kao i upute s kojim bi se dodatno poboljšala kvaliteta koda.
O predavaču: Ivan Vučina trenutno radi kao Software Developer u Nsoft-u, gdje radi na projektu platforme koja je zadužena za kontrolu cijelog NAB sustava. Prije Nsoft-a radio je u firmi Adriatic.hr iz Splita.

 altAqinYE1fb9olDnHo5Jd50pGz7-otVBZsxhjh-bWaru6E

 

Raspored

  • 18:00 – Okupljanje
  • 18:10 – Par mudrih riječi organizatora
  • 18:15 – DevOps, Mario Krišto (NSoft) & Marin Glavina (NSoft)
  • 19:00 – kratka pauza
  • 19:10 – Code refactoring principles & practices, Ivan Vučina (NSoft)
  • 20:00 – Druženje i networking

 

Ukoliko imate predavanje koje bi željeli podjeliti sa ostatkom zajednice javite nam se na email: info@symfony-croatia.org.

Lokacija održavanja: Zapadni dio Sveučilišne knjižnice (vidi mapu desno u sidebaru)

Nakon predavanja, nastavljamo sa neformalnim druženjem u kafiću na Fesbu. Naši dragi sponzori (locastic, SeekandHit, SocialBakers) časte pizzom :)

Potvrdite svoj dolazak na meetup.com.

Vidimo se!