Symfony Croatia Meetup #6

meetup-06

Nakon duže ljetne pauze nastavljamo sa druženjem, predavanjima i radionicama u sklopu Symfony User Grupe. Šesto po redu okupljanje održati će se u četvrtak u 18h na standardnoj lokaciji (Sveučilišna knjižnica Split).

Kao i do sada čekaju nas dva predavanja, jedno namjenjeno početnicima i developerima (ili ne(još)developerima) koji se žele upoznati sa mogućnostima i prednostima korištenja Symfony2 frameworka, te drugo namjenjeno malo iskusnijim kolegama. Također pozivamo sve zainteresirane kolege da ukoliko imaju predavanje koje bi željeli podjeliti sa ostatkom zajednice da nam se jave na email: info@symfony-croatia.org (don’t be shy, nobody will bite you).

 

Symfony2 Forme, Ozren Vukovac (SeekandHit/SocialBakers)

Kako izraditi formu pomoću Symfony2 frameworka, te kako istu formu prikazati korisniku. Na primjerima iz prakse će se pokazati proces kreiranje forme, renderiranja, te validacija i procesuiranje forme pomoću Symfony2 Form komponente.
O predavaču: Moje ime je Ozren Vukovac, rođen sam 1983. godine u Splitu. Diplomirao na FESB-u 2008. godine, smjer Računarstvo. Imam iskustva sa PHP, C#, C++, JAVA (Android), JavaScript programskim jezicima, kao i sa MSSQL i MySQL bazama podataka.  Od PHP frameworka koristim Symfony i Codeigniter.Zanima me izrada web, mobilnih i desktop aplikacija, s naglaskom na web aplikacije.

 

Vagrant i Ansible, Kruno Knego (locastic)

Što je vagrant i što je ansible. I kako iskoristiti te dvije tehnologije da se dobije savršeno razvojno okruženje za Symfony2 aplikacije.

O predavaču: Kruno je web developer koji konstatno pokušava napredovati i učiniti sebe boljim. Alat za razvoj web rješenja mu je PHP/Symfony2. U slobodno vrijeme se bavi CrossFitom a glavni cilj mu je pobjediti samog sebe u sljedećih 12 mjeseci i sve u boxu. Diplomirao na FESBU 2014-te, smjer računarstvo, te uz Symfony2 ima iskustvo i u razvoju web aplikacija u CodeIgniteru.

 

 

Lokacija održavanja: Zapadni dio Sveučilišne knjižnice (vidi mapu desno u sidebaru)

Nakon predavanja, nastavljamo sa neformalnim druženjem u kafiću na Fesbu. Naši dragi sponzori (locastic, SeekandHit, SocialBakers) časte pizzom :)

Potvrdite svoj dolazak na meetup.com.

Vidimo se!

 

 

Raspored:

  • 18:00 – Okupljanje
  • 18:10 – Par mudrih riječi organizatora
  • 18:15 - Symfony2 Forme - Ozren Vukovac, SocialBakers/SeekandHit
  • 19:00 – kratka pauza
  • 19:10 – Vagrant i Ansible – Kruno Knego, locastic
  • 20:00 – Druženje i networking