Symfony Croatia Meetup #1 – Post Festum

2014-02-27 18.09.23

Prije desetak dana (27.02) se održao prvi SFUGCRO Meetup u Splitu. Skupilo se oko četrdesetak posjetitelja koje interesira Symfony framework.

Formalno druženje je potrajalo nešto kraće, pošto za prvi meetup nismo predvidjeli predavanja već samo kratki keynote u kojem smo Andrej i ja iznijeli planove i očekivanja od #SFUGCRO. Plan je organizirati meetup jednom mjesečno (drugi meetup je već najavljen, uskoro ćemo objaviti plan i program) i to svaki zadnji četvrtak u mjesecu. Neformalno druženje uz pizzu i pivo je potrajalo nešto duže (nije se odužilo do sitnih sati, ali možemo poradit na tome :) )

 

Ciljevi koje smo postavili kroz Symfony UG su sljedeći:

  • prvenstveno potaknuti druženja i razmjenu iskustava među Symfony developerima
  • popularizirati Symfony framework među web developerima koji koriste PHP tehnologiju
  • organizirati razna predavanja, prezentirai use casove, te organizirati Symfony radionice
  • poraditi na kulturi odlaska na konferencije, pogotovo van Hrvatske, te potaknuti developere da prijavljuju predavnja na takvim događajima (za početak počmite sa prijavom predavanja za SFUGCRO)
  • omogućiti developerima da kroz predavanja i aktivno sudjelovanje u radu grupe promoviraju sebe i/ili svoje tvrtke
  • druženje, druženje, druženje

 

Andrej je iznio nekoliko ideja za predavanja koja za sada imamo. Plan je da na svakom meetupu imamo minimalno dva predavanja ili kratke radionice gdje će jedno predavanje pokrivati Basic stvari, dok će se drugo baviti sa malo naprednijom tematikom. Prema anketama pokazali ste najviše interesa za sljedeća predavanja:

  • Basic: Uvod u Symfony2, Symfony2 Form framework
  • Advanced: Symfony i MongoDb, Kako napisati RESTFul API u SF2 Frameworku

 

Prema vašim željama, već na drugom Meetupu ćemo održati neka od tih predavanja. Prijave za drugi meetup su otvorene, a svoj dolazak potvrdite ovdje.

 

I za kraj, kao i kod svake zajednice, potrebno je da se što više članova uključi u rad grupe. Mi kao organizatori i inacijatori cijele ideje imamo veliku volju i želju da nešto ovog tipa zaživi aktivno, ali da bi sve digli na jedan kvaliteniji nivo potrebno je da se što više članova zajednice uključi u aktivni rad. Za sve prijedloge smo otvoreni, a ako imate želju održate predavanje javite se na mail info@symfony-croatia.org

 

Slideve možete pogledati ispod, dok galeriju sa prvog meetupa pogledajte na facebook stranici Symfony Croatia.