Najava SFUGCRO Meetup #4

10348230_282440168597229_8310677046018404592_n

Želiš saznati više o eZ Publish platformi koja se u verziji 5 razvija na Symfony2 frameworku? Zanima te Twig ili možda još uvijek ne znaš što je Twig? Onda je Symfony Meetup mjesto gdje trebaš biti.

 

Posebno nam je drago istaknuti da ovaj put imamo čak dva predavača koja nisu iz Locastica i/ili SeekandHita, te se nadamo da će se i ostali aktivno uključiti u rad grupe. Ukoliko imate ideju za predavanje ili nekakav use case, radionicu a da se odnosi i/ili ima veze sa Symfony2 frameworkom slobodno nam se javite na info@symfony-croatia.org

 

Raspored:

 • 18:00 – Okupljanje
 • 18:10 – Par mudrih riječi organizatora
 • 18:15 – eZ Publish enterprise opensource CMS od nedavno Symfony2 full stack aplikacija  + poziv na PHP Summer Camp u Rovinju, Ivo Lukač (Netgen)
  Kako i zašto je eZ Publish CMS, koji se razvija još od 1999, prešao na Symfony prije dvije godine. Što je to značilo za eZ community, međuostalim i nas iz Netgena i što to može značiti za Symfony developere.
  Zašto smo se mi u Netgen odlučili organizirati Summer Camp već treću godinu za redom i što možete očekivati od ovogodišnjeg događaja u rujnu.
 • 19:00 – kratka pauza
 • 19:10 – Love <3 Twig, Luka Vidoš (HR Cloud)
  Što je Twig? Kako je nastao? Kako ga koristiti za slicing i dobru podlogu za developere uz par trikova.

 

Lokacija održavanja: Zapadni dio Sveučilišne knjižnice (vidi mapu desno u sidebaru)

 

Nakon predavanja, nastavljamo sa neformalnim druženjem u kafiću na Fesbu. Naši dragi sponzori (locastic, SeekandHit, SocialBakers) časte pizzom :)

Potvrdite svoj dolazak na meetup.com.

Vidimo se!

 

O predavačima:
Ivo Lukač
Suvlasnik tvrtke Netgen, eZPublish ekspert, član eZ Publish inovacijskog odbora, organizator eZSummerCampa i PHPSummercampa, te jedan od pokretača CISExa.

Luka Vidoš
Frontend dizajner sa dugogodišnjim iskustvom u slajsanju piletine, kruha i salate – a povremeno i web stranica sa fokusom na UX i responzivni dizajn. Nabrajalica kratica tehnologija koje voli i koristi je standardna, ali Symfony ostaje uz WordPress njegov osobni favorit. Radi u HR Cloud kao UX/UI dizajner.