Echo ‘Hello Symfony Croatia UG’;

slika

Već dugo vremena pričamo kako bi trebali pokrenuti Symfony Croatia User Grupu. Zadnjih par dana napokon smo uhvatili malo vremena, posložili kockice i uspjeli se organizirati te možemo reći “Hello Symfony Croatia User Group”.

Zašto Split, zašto Hrvatska?
Ne znam koliko ste upoznati sa scenom, no neke kolege iz Zagreba (Miro Svrtan) je ozbiljno šokirala činjenica da u Splitu sigurno 30-40 developera “živi” od Symfony frameworka (brojka koja se povećava iz dana u dan). Osobno vjerujem da ta brojka trenutno nadmašuje broj developera koji rade na Symfony frameworku bilo gdje u Hrvatskoj, uključujući Zagreb.

Zanimljivo je da u Splitu trenutno postoji nekoliko neformalnih i/ili formalnih druženja u okviru IT svijeta: Open Coffee, Mobile Monday, Microsoft User Group… Neke od tih grupa se dotiču i web aplikacija, ali ne postoji ni jedna konkretna grupa koja okuplja PHP-ovce, a pogotovo ne Symfony developere.

 

Symfony2?
Symfony2 je defintivno jedan od popularnijih PHP frameworka trenutno. Definitivno je najkompletniji framework, a Symfony2 developeri su trenutno jako traženi na tržištu rada diljem Europe. Symfony je open source, a projekt je pokrenuo Fabien Potencier iz francuskog Sensio Labsa, tvrtke koja stoji iza Symfony2. Garanciju da će se Symfony i dalje razvijati kao i do sada te da se radi o kvalitetnom proizvodu pruža i nedavna investicija koju je SensioLabs primio za daljnji razvoj. Ako želite saznati više – pridružite se!

 

Ciljevi pokretanja grupe

  • druženje !!!
  • dijeljenje znanja (predavanja)
  • zajednički odlasci na konferencije
  • širenje zajednice (privlačenje novih SF developera)
  • edukacije
  • organiziranje raznih događaja (npr. hackaton)

 

Datum i lokacije
Prvi sastanak grupe će se održati u četvrtak, 27.02 u 18:00h u prostorijama Sveučilišne knjižnice Split (zapadni dio). Plan je sastanke održavati jednom mjesečno i to zadnji četvrtak u mjesecu, a ulaz je besplatan. Grupa je otvorena za sve članove te je namjenjena svima, a pogotovo PHP i Symfony developerima, studentima i svima koje zanima razvoj web aplikacija.

18:00 Okupljanje
18:15 Keynote – Antonio Perić, Andrej Boboš
19:00 Druženje uz pizze i pivo :)

 

Službeni hashtag je #sfugcro, a možete nas pratiti na facebooku i twitteru. Svoj dolazak potvrdite na meetup.com.

 

Sponzori i organizatori
Za organizaciju i pokretanje Symfony UG su zaslužne tvrtke locastic, Socialbakers i SeekandHit, koje su ujedno i sponzori (pizze :)). Kontakt mail za sve informacije: info@symfony-croatia.org

Vidimo se!

  • blagi

    Dijelite zajednički termin sa MS DevUg SPlit grupom. :(